Skip to main content

Bureau Benedictus BV

Gespecialiseerd in schuldhulp aan particulieren en ondernemers
in Noord-Nederland en Flevoland.

Belofte maakt schuld(envrij)

14 februari 2024

In mei 2023 meldt Hilbert* zich bij ons kantoor. Hilbert is een fotograaf op leeftijd, hij kampt met schulden uit de coronaperiode en is enige tijd uit de running geweest wegens ziekte. De Belastingdienst heeft hem naar Bureau Benedictus verwezen omdat de schulden te hoog zijn opgelopen.

Wetswijziging Wsnp per 1 juli 2023

26 mei 2023

De wettelijke schuldsanering (Wsnp) wijzigt per 1 juli 2023. Dit heeft Franc Weerwind, minister voor Rechtsbescherming, op 26 mei 2023 laten weten aan de Tweede Kamer. Deze wetswijziging heeft vervolgens niet alleen effect op de Wsnp, maar ook op een minnelijk traject (Msnp).  

De nieuwe Wsnp: 5x anders

20 april 2023

De Wettelijke schuldsanering (Wsnp) en alles daar omheen wordt geregeld in de Faillissementswet. Alle taken, rechten en plichten binnen de Wsnp, maar dus ook het juridisch kader rondom bijvoorbeeld een dwangakkoord en voorlopige voorziening. Een wijziging in dit deel van de Faillissementswet heeft daarom gevolgen voor zowel Wsnp als Msnp.

Restantschulden na scheiding

09 februari 2023

Jannie* en haar man hebben ooit een doorlopend krediet afgesloten bij een grote financieringsmaatschappij. In 2010 besluiten ze te scheiden en leggen ze in het echtscheidingsconvenant vast dat Jannie haar ex de schuld aan de financieringsmaatschappij voor zijn rekening neemt. 

U kunt hieronder naar alle artikelen doorklikken