• Homepage

Bureau Benedictus BV

Gespecialiseerd in schuldhulp aan particulieren en ondernemers in Noord-Nederland en Flevoland

Beschermingsbewind

Over beschermingsbewind en schuldenbewind kunnen we kort zijn, dat doen we zelf niet. Wel werken we samen met meerdere beschermingsbewindvoerders.

Als de klant niet stabiel is en/of er ook andere problemen dan schulden zijn, verwijzen wij waar nodig door naar een (goede) beschermingsbewindvoerder. Andere problemen moeten eerst opgelost worden voordat je aan de schulden begint, anders is het dweilen met de kraan open.

Beschermingsbewindvoerders schakelen ons vaak in als hun klant met een schuldenprobleem zit dat niet snel of niet via de gebruikelijke weg kan worden opgelost. Hierin zijn meerdere mogelijkheden waarbij de werkzaamheden in overleg kunnen worden verdeeld.

In de praktijk zien we regelmatig dat mensen met alleen maar een probleem op het gebied van schulden (verder redden ze zich prima) schuldenbewind aanvragen. Schuldenbewind is echter bedoeld om de financiële situatie stabiel te maken en te houden. Als er ruimte is kunnen de schulden worden afgelost, is die ruimte er niet dan blijven de schulden bestaan. Ten onrechte denken mensen vaak dat ze na een bepaalde termijn van de schulden af zijn.

Tot slot dienen wij voor beschermingsbewindvoerders regelmatig bij de rechtbank verzoeken in om beslag op loon of goederen, woningontruiming of afsluiting van gas en elektriciteit te voorkomen (zie noodhulp op deze website).


Bureau Benedictus BV
Greate Buorren 16
9263 PM Garyp

E-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon   0511-522034
Fax  0511-522230

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag
van 9.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur

Telefonisch spreekuur bewindvoerders
maandag t/m vrijdag van 10.00 - 12.00 uur


© Bureau Benedictus